La Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València accelerarà 13 projectes empresarials en la segona edició del seu programa ‘Jo vull ser empresari’ que ha començat aquesta setmana. El programa intensiu consta de sessions setmanals en els quals s’abordaran els temes essencials per a la posada en marxa d’una empresa amb un acompanyament personalitzat per a cadascun dels projectes. per part dels empresaris i directius que formen part del patronat de la Càtedra.
En aquesta segona edició han sigut acceptats en el programa 13 projectes que tenen a veure amb el llançament de línies de moda, amb l’educació, amb el sector de l’alimentació i les noves tecnologies, la integració social o amb l’explotació de terrenys agrícoles. «Són idees molt interessants i variades i el més important és que les persones que volen posar-les en marxa vénen amb moltes ganes i il·lusió», explica Teresa Puchades, directora executiva d’Avanza Urbana i coordinadora del ‘Jo vull ser empresari’.
L’objectiu de la formació, segons Puchades, és treballar des de la visió global del projecte sent «molt pràctics per a resoldre els dubtes que tenen, ajudar-los en els seus problemes, dotar-los de molt de realisme i crear-los moltes inquietuds». «Busquem que es pregunten per tot l’àmbit del seu projecte, el producte, client, mercat, l’objectiu, les seues fortaleses, de la forma legal i de la planificació. El curs ha de portar-los a posar uns pilars sòlids en aqueixa idea de negoci que ells tenen», afig.
«Són idees molt interessants i variades i el més important és que les persones que volen posar-les en marxa vénen amb moltes ganes i il·lusió».
Teresa Puchades, directora executiva d’Avanza Urbana i coordinadora del ‘Jo vull ser empresari’
El programa intensiu abordarà en set setmanes temes com a model de negoci i model comercial, aspectes legals, finançament, gestió interna, presentació del projecte, tecnologia i creixement. «Volem fer networking amb els empresaris i empresàries que ens oferiran el seu coneixement i aprendre sobre temes legals o de finances que ara mateix no tenim i que són tan importants per a la posada en marxa d’una empresa», comenta Andrea Zabala, alumna del ‘Jo vull ser empresari’.
L’equip coordinador d’aquest programa està format, a més de per Teresa Puchades, per Fernando Gómez, CEO de B-Libe, i Armant Rotea, CEO de Corvan Rh. A més de l’equip coordinador, participaran en el programa altres patrons de la Càtedra com Araceli Císcar, consellera delegada de Dacsa, Jesús Bonet, soci director de Bonet Abogados, Ángel Buigues BStartup Advisor en Banc Sabadell, Virgínia Sánchez, Head of New Ventures de Zubi Labs, Karina Virrueta, agent de l’ecosistema emprenedor valencià i Paco Gavilán president de Nunsys.
Jo vull ser empresari
El programa ‘Jo vull ser empresari’ va nàixer l’any passat de la necessitat detectada pels propis patrons d’aprofundir en aspectes concrets de la creació d’una empresa dirigit a persones amb una idea de negoci encara no posada en marxa o en una fase molt inicial. La Càtedra completava d’aquesta manera la seua oferta que ja contemplava dos programes més en l’itinerari de l’emprenedoria en les seues fases prèvies (motivació, formació i acompanyament), ‘Qui pot ser empresari?’ per a despertar la inquietud empresarial entre els joves universitaris i ‘Mentoring’ de mentorització de projectes empresarials ja en funcionament.