Amb la conferència de la directora general de Twitter España, Nathalie Picquot, va començar una nova edició del programa Qui pot ser empresari? Sota el títol Twitter com a eina per a l’empresa Picquot va ser l’encarregada d’impartir la primera de les sessions formatives, en la qual va desgranar algunes de les claus per a liderar equips o les qualitats que ha de tindre el líder d’un projecte empresarial.
Aquest acte d’inauguració va comptar amb la rectora de la Universitat de València, María Vicenta Mestre; la presidenta del Consell Social de la Universitat i presidenta de ADEIT, María Emilia Adán; el president de la Càtedra de Cultura Empresarial, Carlos Pascual i la directora acadèmica del programa María José Felix.
La rectora de la Universitat de València va voler agrair «la implicació de totes les persones que formen part de la Càtedra i fan realitat aquest curs, pioner a Espanya a establir un diàleg de tu a tu entre empresaris consolidats i estudiants». «La nostra societat requereix del dinamisme de l’emprenedoria, d’uns teixits productius estables amb una cultura d’organització clara i directa i programes com Qui pot ser empresari? fomenten aquests valors», va assenyalar Mestre.
La presidenta del Consell Social de la Universitat va ressaltar la importància de programes com Qui pot ser empresari? en la seua missió de reforç de la formació acadèmica de la universitat: «Que s’hagen inscrit alumnes i alumnes de vint titulacions diferents de la Universitat de València demostra l’interés en aquest programa», va concloure Adán.
Per la seua part el president de la Càtedra de Cultura Empresarial va posar en relleu la qualitat de la primera classe magistral a càrrec de Nathalie Picquot: «Hem encertat perquè Twitter és un tema que té molt interés tant per als nostres alumnes com per als nostres empresaris», va postil·lar. A més, Pascual va voler remarcar el valor d’aquest curs, que compleix enguany la seua edició número 22: «La clau són els 50 empresaris del patronat de la Càtedra, que són persones molt compromeses», va afegir.
Finalment, la directora acadèmica del curs i CEO de Helados Estiu, María José Félix va destacar el «ben cuidat» que està el curs que s’ha preparat per a enguany i la participació d’empreses de diferents sectors: «Serà molt interessant veure les diferents circumstàncies que estan havent d’afrontar en l’actualitat amb la incertesa que tenim en els diferents sectors. Parlarem de lideratge, d’equips, d’internacionalització, de startups, de patrimoni o el valor de la comunicació», va assenyalar Félix.
Fomentar l’esperit empresarial entre la comunitat universitària, objectiu principal
Qui pot ser empresari? és el programa més longeu de la Càtedra de Cultura Empresarial. Enguany compleix el seu 22 edició i manté com a objectiu principal el foment de l’esperit d’empresa entre la comunitat universitària. Aquest curs gratuït es realitza d’octubre a juny i en ell col·laboren alguns dels empresaris i empresàries més representatius de la Comunitat Valenciana que formen part del patronat de la Càtedra. Són els propis empresaris els encarregats de transmetre als estudiants mitjançant classes magistrals les seues experiències, així com determinats aspectes sobre la creació i direcció empresarial.