Ja està oberta la inscripció per al II Workshop Internacional sobre Fibrosi Hepàtica i Intestinal, que tindrà lloc el proper mes d’octubre a València. La trobada abordarà els mecanismes moleculars implicats en els diferents tipus de fibrosi, particularment l’hepàtica i la intestinal. El congrés està organitzat per la Universitat de València, patrocinat per CIBEREHD i FISABIO, i amb el suport de les principals societats internacionals (EASL, ECCO) i espanyoles en el camp.
El workshop, que se celebrarà els dies 26 i 27 d’octubre a ADEIT-Fundació Universitat-Empresa de València, està dirigit a clínics i investigadors bàsics/traslacionals d’universitats i instituts de recerca, així com a professionals que treballen a hospitals i serveis de salut –estudiants de medicina, personal mèdic i d’infermeria.
La fibrosi és un problema de salut de gran prevalença a tot el món que es caracteritza per un creixement excessiu de teixit fibrós causat per la inflamació crònica i l’alteració dels processos de remodelació i reparació dels teixits. Es produeix en diversos òrgans, com el pulmó, el ronyó, el fetge i l’intestí, i és un component clau de patologies importants, com la fibrosi quística, la malaltia de Crohn, la colitis ulcerosa i la malaltia del fetge gras no alcohòlic.
Tot i que al llarg dels últims anys la investigació ha avançat notablement, els mecanismes moleculars implicats en el desenvolupament de la fibrosi segueixen sense estar clars, i hi ha molt poques opcions terapèutiques eficaces per aturar la fibrosi, sense que es disposi actualment de tractaments farmacològics antifibròtics específics per a l’intestí o el fetge.
El II Workshop Internacional sobre Fibrosi Hepàtica i Intestinal centrarà el seu programa en els mecanismes moleculars implicats en els diferents tipus de fibrosi, particularment la que es troba a l’intestí i el fetge, per explorar noves vies que puguen conduir a una millora de les teràpies actuals i al descobriment de noves aproximacions farmacològiques.
La inscripció ja està oberta a la web del congrés, així com el Call for Abstracts que romandrà en actiu fins al proper 15 de juliol.