Captar i retindre el talent que millore la innovació i la competitivitat empresarial. És l’avantatge més subratllat del programa de doctorats industrials de la Universitat de València, que s’ha presentat en un acte celebrat en la seu d’ADEIT.
«Este programa és un exemple de les sinergies entre el coneixement tàcit, que es produeix en les empreses, i el coneixement explícit de la Universitat», ha assenyalat Vicent Soler, durant l’obertura de la sessió.
Per part seua, la vicerectora d’Estudis, Isabel Vázquez, ha recordat que la Universitat de València va ser creada, en 1499, pels Jurats de la Ciutat amb el principal objectiu de formar a bons professionals. «Este és l’ADN de la nostra Universitat; una universitat que escolta la seua societat per a formar als millors professionals», ha subratllat la vicerectora.
«No sempre és fàcil que la connexió necessària entre l’empresa i la universitat siga fluida», ha assenyalat Isabel Vázquez, qui ha apuntat a iniciatives com este programa per a acostar tots dos mons.
Durant la sessió, en la qual s’han detallat les característiques del programa i les vies de finançament existents, han participat quatre empreses, que han explicat les seues experiències en este àmbit, moderats pel coordinador del programa de doctorats industrials a la Universitat de València, Javier Ribera.
ISABEL CAYUELA
Global Head of crop Màrqueting & Strategy en BASF vegetable seeds
No tenim resposta a reptes actuals de l’agricultura, especialment als de sostenibilitat. Necessitem informació per a fer les nostres inversions més eficients. I ací és on ens plantegem que, en lloc de comptar amb tercers, apostar pels nostres propis recursos i per este programa.
CARLES IGUAL
CEO Kimera Technologies SL.
Hem d’innovar i explotació del talent de les universitats ha sigut una de les grans línies d’impuls de les nostres empreses. No únicament a través del doctorat industrial, també del TFG o TFM. La idea és anar atraient als estudiants fins que acaben sent una peça important de l’empresa.
CARMEN RUBIO
Directora Científica Igenomix R&D, S.L.
Fa anys que estàvem desenvolupant doctorats industrials sense saber-ho. Jo mateixa vaig començar en el IVI amb una tesi doctoral, és a dir, amb esta mateixa fórmula. Per a nosaltres, que sorgim com un spin off del IVI, este programa és una oportunitat de continuar innovant i d’oferir un treball motivador, de capturar i retindre talent.
JAIME CASTILLO
Relaciones Institucionals i R+D+i de Global Omnium
El programa de doctors industrials ha facilitat el desenvolupament de noves línies d’investigació en Global Omnium. La universitat i les empreses som entitats de diferent naturalesa. L’interessant és aconseguir un treball que siga beneficiós per a totes dues parts, per a la Universitat i per al doctorand. Una vegada això és clar, és fàcil trobar els punts en comú.