El patronat de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València va aprovar aquesta setmana en la seua reunió anual la incorporació del grup Ribera com a nou patró de la institució. Els representants del grup empresarial de gestió sanitària en l’òrgan de la Càtedra seran el director executiu europeu de Centene Corporation i conseller de Ribera, Alberto de Rosa, i la consellera delegada del grup Ribera, Elisa Tarazona.
El patronat de la Càtedra suma amb l’última entrada un total de 49 empreses de la Comunitat Valenciana. No serà la primera relacionada amb l’àmbit sanitari perquè entre els patrons es troben dos líders mundials en els seus àmbits com l’Institut Valencià d’Oncologia (IVO) o l’Institut Valencià d’Infertilitat (IVI RMA Global).
«Incorporem a un altre transatlàntic empresarial de la Comunitat Valenciana com és el grup Ribera. Un referent no solament en la nostra terra sinó en el territori nacional en el desenvolupament d’iniciatives de col·laboració públic-privades en l’àmbit de la salut, amb diversos projectes a nivell nacional i internacional. És una gran notícia per a la Càtedra poder comptar amb Ribera», va explicar durant la reunió del patronat el seu president Carlos Pascual.
Incorporem a un altre transatlàntic empresarial de la Comunitat Valenciana com és el grup Ribera.
Carlos Pascual.
La representació de Ribera en el patronat l’exerciran Alberto de Rosa, director executiu europeu de Centene Corporation i conseller de Ribera, i Elisa Tarazona, consellera delegada del grup sanitari. De Rosa va ser nomenat com a director gerent de l’Hospital de la Ribera d’Alzira fins que en 2007 va accedir al càrrec de director general. Entre 2013 i 2020 va ocupar el càrrec de conseller delegat. Per la seua banda, Tarazona, després de set anys com a directora d’operacions del grup Ribera, en 2020 és nomenada consellera delegada.
Tarazona va agrair la bona acollida per part del patronat i la importància que per al grup sanitari té «compartir experiències amb el món acadèmic, aprendre mútuament i transmetre el coneixement i l’experiència de 20 anys de gestió sanitària a les noves generacions de professionals que s’incorporaran al món laboral». A més, va insistir en la importància que «precisament ara, les empreses valencianes treballem juntes, perquè la nostra prioritat són els ciutadans i el seu benestar, i hem d’unir forces per a eixir d’aquesta crisi sanitària, econòmica i social amb treball en equip, cooperació i innovació i aquesta Càtedra és el fòrum perfecte per a això».
Memòria d’activitats i pla per a 2021
La reunió del patronat va servir també per a exposar la memòria d’activitats realitzades durant el 2020 i el pla previst per al pròxim exercici. Malgrat la pandèmia, que va interrompre la formació presencial a març, la Càtedra de Cultura Empresarial va adaptar els seus programes formatius al format online i va poder dur a terme la majoria dels seus projectes. No obstant això, com algunes sessions van quedar suspeses, als alumnes de l’edició de l’any passat se’ls ha donat l’oportunitat que participar en la d’enguany, que serà més llarga de les 22 edicions ja celebrades, i que s’estendrà fins al mes de juny.
Amb tot això, el programa Qui pot ser empresari? d’aquest curs tindrà 43 sessions formatives, amb 27 empreses participants i 50 alumnes procedents de 27 titulacions universitàries diferents. A més, per a aquest curs s’introdueix com a novetat en el programa Mentoring la participació d’antics alumnes en diferents activitats dirigides a millorar els seus projectes i a aportar la seua experiència en el món de l’emprenedoria.
Finalment, es va explicar durant la presentació de la memòria d’activitats i la previsió per al pròxim curs la intenció de mantindre els formats online i anar recuperant els esdeveniments presencials a mesura que la situació de la pandèmia millore i les indicacions de les autoritats sanitàries ho permeten.