La contractació pública suposa entre el 15 i el 20% del PIB nacional i de la Unió Europea. La importància de l’activitat contractual de les entitats públiques és un eix estratègic per a recuperar el pols econòmic del país. Amb l’objectiu de reflexionar, intercanviar experiències i coneixements sobre el repte de la contractació pública professional, València acollirà el I Congrés Contractació Pública Transformadora de la Comunitat Valenciana. Serà els dies 12 i 13 de maig en la seu de ADEIT, encarregada, a més, de la gestió del congrés.
De la mà de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic de la Generalitat València i de la Universitat de València, la trobada està coordinada pel Catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat de València, Gabriel Doménech. El disseny dels continguts intervenen Ana Bueno Bueno, secretària General Administrativa de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic de la Generalitat Valenciana; Pilar Batet Jiménez, responsable del Servei de Contractació i Central de Compres de la Diputació Provincial de Castelló i Margarita Vento Torres, subdirectora General de la Junta de Contractació Administrativa de la Generalitat Valenciana.
La Generalitat Valenciana està situada al capdavant de les administracions autonòmiques en l’eficiència, sostenibilitat, innovació, resiliència i transparència en la contractació pública, així com una de les primeres a implantar els Sistemes Dinàmics d’Adquisició (SDA), apunta el subsecretari de la Conselleria d’Hisenda de la Generalitat, González Serisola.
Diverses temàtiques de debat
El congrés comptarà amb la participació de professionals, especialistes i persones expertes en contractació pública de l’Administració estatal i de diverses autonomies com a Comunitat Valenciana, Euskadi, Navarra, Aragó, Catalunya, Madrid, La Rioja, Andalusia, Castella-la Manxa, Illes Balears, Canàries, així com del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública, del Tribunal de Cuentas, de la Autoridad Independiente de Responsabilidad (AIREF) i de la Agencia Española de Cooperación Internacional al Desarrollo
En concret es tractaran, entre altres temes, els instruments de centralització de compres públiques; els sistemes de racionalització de la contractació, així com les qüestions més rellevants resoltes pels Tribunals de Contractació. També s’abordarà la relació qualitat-preu i els costos del cicle de vida dels contractes públics; la compra pública d’innovació; propostes de millora en la normativa contractual; la fiscalització, auditoria i estabilitat pressupostària en la contractació pública; així com l’experiència en la gestió de projectes provinents dels Fons Next Generation EU.
El congrés està dirigit a totes les persones que formen part de l’ecosistema de la contractació pública, tant Administració central, autonòmica, local i altres ens del sector i compte, a més, amb l’homologació del Instituto Valenciano Administración Pública i amb el suport de la Asociación de Mujeres del Sector Público.