Al principi semblava que només podia ser professor de llengua estrangera si eres una persona nativa o titulada en Filologia. Però des de fa uns anys s’ha constatat com amb una bona formació, com a parlant nativa o no nativa, es pot arribar a ser docent de qualsevol de les llengües sempre que es compte amb una formació extensa i plural. Ho afirma Begoña Gómez, professora del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura de la Universitat de València i directora del Diploma en Metodologia i Didàctica de l’Espanyol com a Llengua Estrangera. Una formació de postgrau que codirigeix amb Amparo Ricós, professora del Departament de Filologia Espanyola.
Aquesta formació de postgrau presentarà enguany la seua edició número vint: «El principal objectiu d’aquest diploma continua sent oferir als estudiants familiaritzar-se amb les aportacions més recents, amb les tècniques i les dinàmiques de l’espanyol com a llengua estrangera», apunten des de la direcció. Un dels punts forts d’aquest postgrau, malgrat la pandèmia, és la presencialitat, atés que el diploma cobreix 120 hores lectives: «són jornades intensives on el tracte i la proximitat entre el professorat i el grup, que quasi sempre és molt heterogeni, permet el diàleg, el debat, l’intercanvi. A més, en organitzar-ho al juliol, sempre sembla que hi ha més predisposició d’horari», subratlla Begoña Gómez.
Durant els mòduls es treballem aplicacions pràctiques molt concretes: «El ventall que veuen al llarg de les tres setmanes es veu recompensat amb una estada de pràctiques de 30 hores lectives. La relació entre el que veuen en el curs i en les pràctiques els amplia la seua perspectiva: més enllà de l’aula viuen en primera persona com són les reunions de coordinació, la cerca de materials», assenyala Begoña Gómez.
20 edició del Diploma d'Especialització de Metodologia i Didàctica de l'Espanyol com a Llengua Estrangera de la Universitat de València
20 edició del Diploma d'Especialització de Metodologia i Didàctica de l'Espanyol com a Llengua Estrangera de la Universitat de València
Preinscripció fins al 10 de juny de 2021.
Lloc d’impartició: Facultat de Magisteri [Av. Tarongers 4, València].
Classes teòriques: de dilluns a divendres del 5 al 27 de juliol de 2021 de 9.30 a 14 i de 15.30 a 19.30 (divendres de 9.30 a 14.30).
Pràctiques externes: 30 hores des del 27/07 al 17/09 (pendent de confirmació).