La Fundació ADEIT de la Universitat de València s’ha convertit en un centre de referència per a la societat valenciana en matèria d’innovació, postgrau, formació contínua, pràctiques, e-learning, emprenedoria i congressos.
Molts han sigut les fites d’aquests 35 anys i els programes desenvolupats. La missió continua intacta: propiciar la interconnexió entre la Universitat de València i el seu entorn econòmic i social perquè cada vegada siga més fluida i, per tant, més eficaç i fructífera.
Repassem alguns de les principals fites aconseguides en aquests 35 anys.
Gestionem les primeres pràctiques en empreses de la Comunitat Valenciana
En 1988 es promouen les primeres pràctiques en empreses de la Comunitat Valenciana. Un total de 38 alumnes del Màster en Entitats de Depòsit van tindre ocasió d’aplicar els seus coneixements en entitats bancàries.
Des de llavors, la Fundació ADEIT ha gestionat més de 230.000 pràctiques en empreses i entitats d’estudiants de la Universitat de València.
2001, ADEIT inaugura nova seu en el centre de València
El 15 de novembre de 2001 s’inaugura la nova seu d’ADEIT, situada en el centre històric de València. La Fundació ADEIT consolida el seu paper com a nexe entre la Universitat de València i les empreses. Anteriorment, les instal·lacions d’ADEIT es trobaven repartides entre la Plaça de l’Ajuntament i la Plaça del Patriarca.
Organitzem el Màster en Entitats de Depòsit, primer postgrau promogut en col·laboració amb les empreses
En 1988, professors universitaris i professionals s’uneixen per a organitzar el primer curs de postgrau de la Universitat de València organitzat conjuntament amb el món empresarial. Va ser el Màster en Entitats de Depòsit, dirigit per Vicente Meneu, que van realitzar 15 professionals. Un any més tard, ADEIT comença a gestionar els màsters en Distribució Comercial, Direcció d’Empreses i Comptabilitat i Auditoria de Comptes, dirigits pels professors de la Universitat de València Alejandro Mollá, Juan José Renau Piqueras i Vicente Serra.
Des que ADEIT començarà a gestionar tota l’oferta de postgrau de la Universitat de València, en 1996, s’han format més de 145.000 persones en cursos de totes les àrees de coneixement: Direcció i Gestió Empresarial; Jurídica i Social; Psicologia; Salut; Ciències de l’Educació; Ciències i Tecnologia; Humanitats; Seguretat, Salut i Medi Ambient; i Activitat Física i Esport.
Promovem la signatura del primer projecte d’investigació amb GH Industrial
Un any després de la constitució d’ADEIT, en 1988, se signa el primer projecte d’investigació amb l’empresa GH Industrial. José Espí López, catedràtic del Departament d’Informàtica i Electrònica, col·labora en un projecte sobre la font d’alimentació de corrent altern per a làser juntament amb Enrique Dedé, catedràtic del mateix departament i director de R+D de l’empresa. Des d’aqueix moment, gestionem més de 800 convenis i contractes d’innovació.
Juan Roig, primer director acadèmic de la Càtedra de Cultura Empresarial
En 1999, Juan Roig va trepitjar per primera vegada les aules de la Universitat de València per a transmetre la seua experiència empresarial als estudiants universitaris, de diferents àmbits de coneixement. El seu pas s’emmarca en la recentment creada Càtedra de Cultura Empresarial, de la qual va ser el seu primer director acadèmic. Des de llavors, l’empresariat valencià s’ha acostat a ADEIT en nombroses ocasions per a compartir les seues experiències de negoci amb l’estudiantat de la Universitat de València.
Anthony Giddens, primer conferenciant en la seu de ADEIT
Más de 48.000 congresistas han asistido a alguno de los más 570 congresos gestionados por ADEIT en sus 35 años de historia. El reconocido sociólogo británico, director de la London School of Economics and Political Science y asesor del ex primer ministro británico Tony Blair, Anthony Giddens, ofreció la primera conferencia realizada en la actual sede de ADEIT.
Alejandro Escribá, primer professor de la Universitat a realitzar una estada en una empresa
El catedràtic de Direcció d’Empreses i patró electe de la Fundació ADEIT, Alejandro Escribá, va ser el primer professor de la Universitat de València a realitzar, en 2008, una estada en una empresa. Va ser gràcies al nostre programa d’Estades de professors universitaris en empreses valencianes. La va realitzar en l’empresa Grup ETRA.
ADEIT promou el programa MOTIVEM, una innovadora iniciativa promoure la creativitat universitària
ADEIT promou el programa MOTIVEM de la Universitat de València. Una iniciativa innovadora que busca potenciar l’ocupabilitat de l’alumnat, a través dels Premis MOTIVEM. La creativitat, el treball en equip i la comunicació són alguns dels aspectes que es reforcen en aquest programa, en el qual treballen conjuntament professorat i estudiants. Un programa que en 2023 complirà el seu desé aniversari.
María Emilia Adán, primera dona presidenta de la Fundació ADEIT
En 2019, la degana del Col·legi Nacional de Registradors de la Propietat, Mercantils i Béns Mobles María Emilia Adán, succeeix en el càrrec a Juan Manuel Pérez Mira i es converteix en la primera dona presidenta del Consell Social de la Universitat de València i de la Fundació ADEIT. Un anys abans, María Vicenta Mestre s’havia convertit en la primera dona triada Rectora de la Universitat de València.
Cambra de Comerç de València, la primera empresa a formar part del Patronat d’ADEIT
En 1990 s’incorporen les primeres empreses al Patronat d’ADEIT. Cambra de Comerç de València va ser una d’elles i, hui dia, continua recolzant la labor d’ADEIT. A més, en l’actualitat componen el Patronat de la Fundació ADEIT Banc Sabadell; Banc Santander; CaixaBank; Cambra de Comerç de València; Coca-Cola European Partners Iberian; Consum; Grup Dacsa; Grup Martínez; Emivasa; Fira València; Fundació Bancaixa; GH Electrotermia; Mercadona; Pavasal; RNB; Stadler Rail València; Umivale Activa; i Fundació Vicky Foods.