La sostenibilitat alimentària serà el tema que centrarà la quarta de les jornades sobre sostenibilitat de la Universitat de València. Se celebrarà dimarts que ve, 22 de febrer, a partir de les 17.00 hores, en la Sala d’actes de la Fundació ADEIT, en format híbrid.
Aquestes jornades gratuïtes, organitzades pel Vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat de la Universitat de València, en el marc del seu projecte ‘ODS, jo sí!’, tenen com a objectiu convertir-se en un fòrum permanent de coneixement, debat i sensibilització sobre els reptes de la societat.
«Amb aquestes jornades es tracta de prendre consciència davant els limitats recursos del planeta i emprendre conjuntament accions pel canvi»
Elena Martínez, vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat de la Universitat de València.
La jornada la inaugurarà el director de l’Institut d’Estudis de Nacions Unides, Enrique Yeves, i la vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat de la Universitat de València, Elena Martínez.
A continuació, participaran en una taula de debat Francisco Javier Quiles, director de Relacions Externes de CONSUM (empresa guardonada amb el distintiu de ‘Igualtat en l’Empresa 2017’ i el ‘Premi Cámara 2017 com a empresa socialment compromesa’); Dolors Corella, catedràtica en Medicina Preventiva de la Universitat de València, cap d’Iniciatives Universitat Saludable i Premi Jaume I 2018 en l’apartat d’Investigació Mèdica; Edurne Caballero, presidenta del Centre d’Estudis Rurals i d’Agricultura Internacional (CERAI); i Vicente Cabanes, responsable de l’Àrea de Promoció, Comunicació i Relacions Institucionals del Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV).
El debat el conduirà la periodista Nuria García i serà clausurat per delegada de la Rectora per a la Sostenibilitat de la Universitat de València, Pilar Rueda.
Crear aliances entre les organitzacions públiques i el teixit empresarial
«És necessari crear aliances amb l’Administració Pública valenciana, les organitzacions i el teixit empresarial», explica la vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat de la Universitat de València, Elena Martínez. «La Universitat, com a part del seu compromís social, ha de ser l’encarregada de provocar aquestes sinergies», assegura la vicerectora.
La finalitat última –afig Elena Martínez– és «buscar estratègies participades que conduïsquen a la implementació de l’Agenda 2030». «Es tracta de prendre consciència davant els limitats recursos del planeta i emprendre conjuntament accions pel canvi», subratlla.