Oferir la formació necessària per a millorar la qualitat del descans i previndre els problemes associats amb el somni és l’objectiu del nou curs que llança la Universitat de València en col·laboració amb la Fundació del Somni Mónica Duart.
Amb el títol microcredencial Universitària en Promoció de la salut del somni, totes dues entitats posen en marxa una formació única, dirigida a promocionar la importància del somni.
“Fa temps que la societat és conscient de la importància d’aspectes com la nutrició o l’activitat física per a la salut. No obstant això, encara no s’ha posat l’accent bastant en l’impacte del descans en el nostre benestar”, assegura la directora de la Fundació del Somni Mónica Duart, Begoña Andrés, qui codirigeix aquest curs al costat d’Adriana Mira, professora del Departament de Personalitat, Avaluació i Tractaments Psicològics de la Universitat de València.
Amb aquest curs es fa un important pas per a posicionar la salut del somni com una matèria acadèmica, un factor clau per a transmetre i formar sobre la importància del descans no sols per a un òptim benestar físic i emocional, sinó també per a previndre importants malalties de salut cardiovascular o mental, reitera la codirectora del curs.
En modalitat en línia o presencial
El curs, que s’impartirà durant el mes de novembre en horari de divendres a la vesprada i dissabtes al matí i podrà realitzar-se en modalitat en línia o presencial. “Conscients de l’alta demanda d’aquest àmbit formatiu, hem volgut oferir, a més de les 25 places presencials, l’oportunitat de realitzar aquest curs en línia, per a poder arribar a professionals de qualsevol punt geogràfic”, explica Begoña Andrés.
Aquesta nova formació va dirigida a tots els professionals de la salut i de l’àmbit soci sanitari, així com qualsevol persona interessada en aquest entorn que vulga adquirir coneixements bàsics sobre la promoció de la salut del somni.
Des d’una visió multidisciplinària, el curs compta amb una part teòrica i una pràctica, impartida per diferents professionals de la salut. L’etiologia del somni, els principals problemes i trastorns del somni en diferents poblacions, els instruments d’avaluació i diagnòstic o la salut i bons hàbits del somni són alguns dels continguts que s’impartiran durant aquesta formació.
El quadre docent està format per professors procedents de diferents universitats com la de Saragossa, Jaume I o la Universitat de València, així com per metges especialistes de diferents unitats del somni com la de l’Hospital General de Castelló, de l’Hospital Universitari de la Ribera o de l’Hospital Quirónsalud València.
Fins al 21 d’octubre romandrà obert el termini d’inscripció.