L’Ajuntament de Sagunt i la Universitat de València posen en marxa la «Microcredencial Universitària en Química Industrial Bàsica», un programa de formació per a tota la població i amb el qual es pretén millorar la inserció laboral. La microcredencial es realitzarà en el Centre Cultural Mario *Monreal de Sagunt, en horari de 10 a 12 del matí. El programa formatiu consta de sis crèdits *ECTS i donarà inici el pròxim 13 de febrer.
Les microcredencials són ensenyaments especialitzats el disseny dels quals tracta de cobrir les necessitats de formació per a tota mena de professionals. Aquesta microcredencial va dirigida a professionals que compten prèviament amb estudis de batxillerat, formació professional o titulats en ciències bàsiques i afins.
L’objectiu principal d’aquest curs de formació contínua és proporcionar als estudiants els coneixements bàsics necessaris en química industrial per a incorporar-se amb èxit al món laboral i exercir la seua professió de la forma més eficient.
A més dels aspectes específicament químics, es proporcionaran els coneixements necessaris per a desenvolupar el seu treball en el sector industrial. Per a estudiants la vida laboral dels quals es desenvolupe en indústries de la Comunitat Valenciana i, especialment, de la Comarca del Camp de Morvedre, l’orientació de les assignatures està dirigida a les indústries amb una forta implicació en la zona.
Aquesta iniciativa és fruit del conveni de col·laboració entre la Universitat de València i l’ajuntament de Sagunt per al desenvolupament de programes de formació contínua enfocades al teixit industrial i patrimonial del terme municipal de Sagunt.
Segons Carlos Romá Mateo, director acadèmic de Formació Permanent a la Universitat de València, «el format de les microcredencials universitàries, per la seua curta duració i la possibilitat d’ajustar-se a tota mena de perfils d’estudiants, és idoni per a cobrir necessitats formatives que promoguen tant l’ocupabilitat com l’actualització de tota mena de professionals».
També ha afirmat que «des del Vicerectorat de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, tenim molta confiança en el potencial d’aquestes propostes, especialment quan es dissenyen, com en aquest cas, en estreta col·laboració amb les administracions que coneixen millor que ningú les necessitats d’empreses i col·lectius de la seua regió».
Per a Toni Iborra, regidor d’Indústria, Universitat, Ciència i Innovació, “l’inici d’aquesta formació és una gran notícia per a la ciutat i suposa aprofundir en la col·laboració iniciada amb la Universitat de València. Invertir en formació és essencial per a la competitivitat dels territoris i, en concret, aquesta primera microcredencial és una magnífica oportunitat per a millorar la formació de la nostra població i dotar-la de coneixements demandats per empreses industrials del nostre territori”.
El cost de la microcredencial és de 380 euros i la inscripció es pot fer fins a l’1 de febrer en el següent enllaç.