“Necessitem una Universitat de qualitat, amb un fort vessant investigador i exigent. En temps de crisi, l’educació és una inversió irrenunciable”. Amb aquestes declaracions, María Emilia Adán, presidenta del Consell Social de la Universitat de València, ha clausurat hui el lliurament de la 25 edició dels Premis Universitat Societat del Consell Social de la Universitat de València. Una edició commemorativa, en el seu vint-i-cinc aniversari, que ha tingut lloc en la Sala d’actes de la seu de la Fundació Universitat-Empresa ADEIT.
“Necessitem una Universitat de qualitat, amb un fort vessant investigador i exigent. En temps de crisi, l’educació és una inversió irrenunciable”. María Emilia Adán, presidenta del Consell Social de la Universitat de València
Aquesta celebració ha comptat amb la presència de la Consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana, Carolina Pascual; de la rectora de la Universitat de València, María Vicenta Mestre i de la presidenta del Consell Social de la Universitat de València, María Emilia Adán, a més d’amb destacades personalitats de l’Administració i de l’entorn universitari.
La 25 edició dels Premis Universitat Societat del Consell Social de la Universitat de València ha reconegut a l’empresa Dacsa en la categoria Col·laboració Universitat-Empresa; a la Unitat de Fisiopatologia Cel·lular de la Universitat de València, amb el Premi Innovació; al projecte XatUV de la Unitat de Web i Màrqueting de la Univesitat de València en la categoria Humanisme Digital i a Alicia Armengot, professora de Dret Processal de la Universitat de València, amb el premi a l’Excel·lència Docent.
La rectora de la Universitat de València ha donat l’enhorabona a les persones, institucions i serveis que han estat premiades en aquesta edició, i ha destacat “la tasca de connexió entre Universitat i Societat atribuïda al Consell Social”. A més, ha fet valdre el paper del Consell Social en “l’impuls a iniciatives empresarials, trajectòries professionals i ferramentes que milloren, dia a dia, tot allò que la Universitat ofereix a la societat en què s’imbrica”.
Premi Alumni Plus ‘Insigne UV’ a Damià Tormo
Emprendedor i investigador, llicenciat en Ciències Biològiques per la Universitat de València i Màster en Ciències Biològiques per la Universitat, soci gerent i cofundador de Colombus Venture Partners. El jurat de la XXV edició dels premis ha considerat a Damià Tormo mereixedor del Premi Alumni Plus ‘Insigne UV’. En els últims 15 anys ha treballat en la indústria biofarmacéutica i de la salut. Artax Biopharma Inc, Bioncotech Therapeutics SL, Restaura Biotech SL o PTS són algunes de les companyies de biotecnologia que ha fundat en els últims anys.
A més, Damià Tormo és president i patró de la Fundació Columbus, que facilita l’accés a les teràpies més avançades amb xiquets amb càncer i malalties monogènica ultra rares. Ha rebut diversos premis relacionats amb la innovació i emprenedoria, inclòs TR35 del MIT, el Premi de la Fundació Biogen o Premio Fundación Princesa Girona.
En aquesta categoria dels premis, Alumni Plus ‘Insigne UV’, han reconegut la trajectòria de prestigioses personalitats de la societat valenciana vinculades en la seua formació superior amb la Universitat de València, com ara l’expert en art, Vicente Todolí; l’economista José Viñals; el director del Museu del Prado, Miguel Falomir; la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Pilar de l’Oliva; l’escriptor Santiago Posteguillo o la CEO de la multinacional Imegen, Ángela Pérez.
Una edició commemorativa
Multitud de personalitats, d’empreses líders, d’entitats de prestigi, de projectes universitaris i de centres d’investigació de referència integren la nòmina dels guardonats al llarg d’aquestes 25 edicions d’aquests premis, els Premis Universitat-Societat del Consell Social de la Universitat de València.
Amb la mirada posada en la pròxima edició, aquests premis ja són un referent a nivell nacional: ”per a fer balanç d’aquestes 25 edicions fa falta una visió àmplia i amb perspectiva, que permeta recordar el punt de partida i comparar-lo amb la situació actual, sense triomfalismes, sense conformismes, sense resignar-nos davant els reptes que el futur ens planteja, però amb una sincera satisfacció per l’aconseguit fins ací”, ha subratllat María Emilia Adán, presidenta del Consell Social de la Universitat de València i de ADEIT.