«Davant l’alt grau de complexitat en la gestió universitària, la digitalització planteja un canvi que transcendeix d’allò tecnològic a les relacions humanes de diversa naturalesa. Hem de passar del govern de les TI al govern amb les TI». Amb aquestes paraules el president de la Sectorial TIC de la CRUE, Juan Gómez Ortega, inaugurava el Workshop “Govern de les TI: cap a la universitat digital”. Un acte, organitzat en la seu de la Fundació ADEIT, que reuneix les principals universitats espanyoles sota un mateix tema: analitzar el calat de la transformació digital en l’entorn universitari.
![](https://www.adeituv.es/wp-content/uploads/CRUE-workshop-1.png)
En la sessió inaugural han intervingut Joaquín Aldás-Manzano, vicerector d’Estratègia, Qualitat i Tecnologies de la Informació de la Universitat de València; José Manuel Claver Iborra, delegat de la rectora per a la Universitat Digital de la Universitat de València i Pedro Miguel Ruiz Martínez, secretari executiu CRUE – TIC.
Els tres han coincidit a subratllar l’avanç de la digitalització, fruit de l’acceleració produïda en el context de la pandèmia, unit a la maduresa universitària a l’hora d’abordar estratègicament la transformació digital.
![CRUE workshop 2](https://www.adeituv.es/wp-content/uploads/CRUE-workshop-2.png)
Al llarg de les dues jornades que donen forma al programa s’abordaran experiències com les d’UNIR, sobre la seua estratègia centrada en els estudiants; la de la Universidad de Murcia i la planificació estratègica de la seua transformació digital; els nous models d’avaluació dels estudiants de la UOC o el Pla UJI Digital per a l’impuls de la formació en competències digitals de la Universitat Jaume I.
![](https://www.adeituv.es/wp-content/uploads/20211118_090827_c-1024x1024.jpg)
En aquest workshop de la CRUE -que coordina el delegat de la Rectora per a la Universitat Digital, José Manuel Claver- s’ha presentat un volum sobre ‘Com prioritzar els projectes TI estratègics per a la teua universitat’, un exemplar editat per la Càtedra Santander UA – Universitat d’Alacant, que recull reflexions sobre la importància dels projectes de TI per a aconseguir «noves cotes de governança en les universitats mitjançant un model de Cartera Estratègica de Projectes de TI», apunten des d’aquesta càtedra.