Pràctiques | Departament de Pràctiques en Empreses | Tel. 96 160 3000 | uvpracticas@uv.es
III EDICIÓ PROGRAMA CAMPUS RURAL DE PRÀCTIQUES UNIVERSITÀRIES EN EL MEDI RURAL
RESOLUCIÓ CONVOCATÒRIA CAMPUS RURAL 2023/2024
CONCESSIÓ D’AJUDES CONVOCATÒRIA CAMPUS RURAL 2023/2024
Universitat de València. Curs 2023/2024
El Programa Campus Rural és una iniciativa desenvolupada pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, en col·laboració amb el Ministeri d’Universitats i les Universitats Públiques Espanyoles (CRUE), que permetrà que els universitaris de qualsevol titulació oficial puguen dur a terme pràctiques acadèmiques, curriculars o extracurriculars, en municipis de zones rurals amb problemes de despoblació de menys de 5.000 habitants (llistat municipis elegibles Campus Rural) de qualsevol Comunitat Autònoma de l’estat espanyol, a través d’entitats les dependències de les quals estiguen situades en les zones objecte de la iniciativa, ja es tracte d’ajuntaments, mancomunitats i altres organismes. També en associacions, Cambres de Comerç o fundacions sense ànim lucre i empreses legalment constituïdes.
El/la estudiant haurà de residir en aquesta zona durant el transcurs de la pràctica (o a 20 km de distància), coneixent-la en profunditat i convivint i col·laborant amb la seua gent, de manera que puguen veure-la com un lloc d’oportunitats per al desenvolupament del seu futur professional.
En aquest sentit, tant el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demográfic, com la Universitat de València comparteixen el mateix objectiu: contribuir al reequilibri territorial incentivant l’arribada de capital humà als espais més despoblats per a dinamitzar el seu teixit productiu, social i institucional.
-
INFORMACIÓ PER A ENTITATS COL·LABORADORES
OBLIGACIONS
Les entitats participants vetlaran pel normal desenvolupament de les pràctiques, garantint la possibilitat d’assistència a proves finals d’avaluació que es realitzen durant el període de realització de les pràctiques.
La persona tutora assignada per l’entitat participant farà un seguiment i avaluació efectius de les pràctiques, coordinant-se per a això amb el tutor/a de la universitat. A més, informarà la universitat de les possibles incidències sorgides i supervisaran, i si escau sol·licitaran, l’adequada disposició dels recursos de suport necessaris per a assegurar que l’estudiantat amb discapacitat realitze les seues pràctiques en condicions d’igualtat d’oportunitats, no discriminació i accessibilitat universal. Finalment, expediran un certificat de finalització de les pràctiques.
REQUISITS
- Les entitats poden ser públiques o privades: administració local, institució, organisme o empresa legalment constituïts i assentats en municipis de menys de 5.000 habitants.
- Les entitats poden presentar més d’una oferta, indicant els perfils requerits en cadascuna d’elles.
- Duració de 3 mesos.
- Període de pràctiques entre l’1 de juliol i el 30 de setembre del 2024.
CRITERIS DE SELECCIÓ
De les ofertes presentades, se seleccionaran al voltant de 20 ofertes per a les branques d’arquitectura i enginyeria, ciències i ciències de la salut, i altres 20 per a les branques d’arts i humanitats i ciències socials i jurídiques. La selecció de les places oferides seguirà els següents criteris:
- Que provinguen d’institucions privades.
- Que so oferta plantege una solució habitacional de residència per a l’alumne durant el període de la pràctica.
- Que pràctiques es desenvolupen en una província diferent a aquella en la qual tinga la seua seu el campus acadèmic en el qual el/la estudiant estiga matriculat/a.
- Les pràctiques Del qual estiguen vinculades a accions contemplades en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, o en el Pla 130 Mesures enfront del Repte Demogràfic.
- Les pràctiques Del qual demostren un impuls de la digitalització en l’entorn local en el qual es desenvolupa (cap a l’administració, les empreses o la població).
- Les pràctiques del qual tinguen en compte la perspectiva de gènere.
L’elecció de les entitats que finalment reben algun estudiant en pràctiques, de les seleccionades per les universitats per a participar en el programa, vindrà determinada per l’ordre de prelació establit per a l’assignació d’estudiants.
CRITERIS D’ELECCIÓ DE L’ESTUDIANTAT
La universitat selecciona 20 estudiants, preferentment 10 estudiants de les branques d’Humanitats i Ciències Socials, i altres 10 de la branca de Ciències, Ciències de la Salut i Enginyeries, tenint en compte els següents criteris:
- Nota mitjana d’expedient, amb 2 decimals, consolidada a data 4 de juny de 2024 (la nota ix d’un procés informàtic), o per al cas de la persona matriculada en un doctorat o màster universitari, l’ordre obtingut conforme als
criteris d’admissió a aquest. - En cas de mateixa nota mitjana, es tindrà en compte el major nombre de crèdits superats en aqueixa data.
- En cas de tenir el mateix nombre de crèdits superats, la data i hora d’inscripció en el registre electrònic.
FORMULARI INSCRIPCIÓ PER A LES ENTITATS COL·LABORADORES: FORA DE TERMINI
-
INFORMACIÓ PER A ESTUDIANTS
INSCRIPCIÓ:
Les persones interessades presentaran la seua sol·licitud a través d’una instància general habilitada en la seu electrònica de la Universitat de València, ENTREU: https://www.uv.es/eregistre.
Tutorial registre electrònic_Campus Rural_III Edició
REQUISITS
Per a ser admeses en aquesta convocatòria, la persona sol·licitant ha de complir amb tots i cadascun dels requisits que consten en la Resolució convocatòria Campus Rural 2023/2024.
CALENDARI
Data | Activitat |
Del 18 de març al 30 d´abril de 2024 | Inscripció entitats |
13 de maig de 2024 | Obertura del termini de sol·licitud de pràctiques per a l’estudiantat. |
3 de juny de 2024 (fins a les 13.00h) | Tancament del termini de presentació de sol·licituds d’estudiants. |
A partir del 10 de juny de 2024 | Publicació d’estudiants amb la pràctica adjudicada i l’ajuda concedida vinculada a aquesta. |
Entre l’1 juliol i 30 de setembre de 2024 | Realització de les pràctiques. |